Tiedotteet

3.5.2012TalkookaronkkaLue lisää »19.3.2012Runsaasti uusia kisakuvia sunnuntain kisakuvissaLue lisää »

Sääennusteet / linkit

Klikkaamalla kuvaketta saat lisätietoa paikallissäästä

Pääyhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Karihaaran Visa ry
Poijutie 26
95230 Maksniemi
puh. 040 553 9544

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:116606 kpl

Menttaalitreeniä

14.03.2012

Latuanalyysi - koivukujan arvoitus ja vesihaudan puuttuva korkeusmetri

Ensi viikonvaihteen nuorten maastohiihdon SM sprintit ja ja KLL finaali hiihdetään Kemin kaupungin ytimessä, Sauvosaaren urheilupuistossa.

Kisat ovat ensimmäiset Kemissä järjestettävät SM hiihdot, joten Karihaaran Visan kisaorganisaatio on päässyt kokeilemaan siipiään ilman suurempia ennakko-odotuksia ja -pelkoja.

Lauantain sprinttirataa voi vielä viimeisenä koti-iltana torstaina käydä videon avulla lävitse - se löytyy "latukartat" osiosta. Menttaalipuolen hommat kuntoon, niin rata on jo kovasti tuttu kun perjantaina pääsee kokeilemaan paanoja.

Sen järjestäjät lupaavat, että reisilihakset eivät sprintissä pääse menemään jummiin ainakaan laskuasentoa hakiessa, sen verran niukasti alamäkiä ladulle on eksiytynyt.

Toisaalta, eipä kuokkimistakaan juuri sprinttiradalla tarvita. Sähäkkää wassua ja rehvakkaa mogrenia kyllä senkin edestä.

Sunnuntain KLL:n kisaladut on viety meren rantaan sekä LumiLinnan muureille. Kesällä Mansikkanokan suoran vieressä paistattelevat vähäpukeiset auringon palvojat ja Meripuiston makasiinien laskujen vieressä Kemin iltaelämä kuhisee Wanhassa Satamassa.

Nyt samoilla paikoilla hiihtäjät pääsevät kokeilemaan loivapiirteistä kisalatua, joka tosin ei lepopaikkoja kilpailijoille juuri suo. 

Sunnuntaina kisoja varten tehty LumiLinnan ylimääräinen muuri toimii hyvänä tekniikkaosiona askeltamisen ja suksitaituruuden osalta. Hiihtäjä on sillä hetkellä linnan muurien tasolla ja pystyy tarkkailemaan linnan elämää muurien sisäpuolelle.

Pääsylippua ei kisan aikana kilpailijoilta LumiLinnaan vaadita, tiettävästi.

Laskeepa latu Meripuiston leikkikentän lävitsekin - leikkiähän tämä hiihtokin vain on. Harrastus hauskimmasta päästä kun sen sopivasti oivaltaa.

Ohituspaikkoja ladulta löytyy hökäleille. Leveyttä on kapeimmillaan lähes 7 metriä ja leveimmillään 12 metriä. Korkeudessa on sitten nuukailtu, joutaahan niitä mäkiä nousta sitten myöhemminkin.

Jos latu olisi jotenkin saatu kulkemaan urheilukentän vesihaudan kautta, olisi korkeuskäyrään saatu komea tömpyrä ja metri korkeuseroa lisää. 

Tämä puuttuva metri yritetään saada sitten seuraavissa kinkereissä mukaan.

Sisäpiiriin vinkki: stadionin koivukujan voi kiertää kahta reittiä – yksi parhaista ohituspaikoista ja mahdollistaa myös etukäteistaktikoinnin ennen loppusuoraa. Mutta kumpi kaista on nopeampi? Toinen on, kokeiltu on.

Lumen ja jään kaupungissa kun ollaan, ovat visalaiset nuukuuksissaan talkoilleet suojamuureja ja aitoja pitkälti lumesta. Joka niihin sivakkansa kolluuttaa ja rikkomaan rupeaa, niin korjata saavat hyväkkäät kaiken kisan jälkeen...

Kisatunnelmaa tulevat tuomaan Kemin kaupungin peruskoululaiset, jotka viettävät hiihtohenkisen lauantaikoulupäivän kisoja seuraamalla. Paikalle on tulossa toista tuhatta pilttiä.

Kynsiä kotonaan syövät kotijoukot pystyvät seuraamaan kisoja kisasivuilta http://smkll.visaskiteam.fi/ reaaliaikaisen tulospalvelun, mitalihaastatteluiden ja kuvamateriaalin muodossa.

Karihaaran Visan väki toivottaa kisavieraat tervetulleiksi Kemiin.

Ilon kautta!

03.05.2012Talkookaronkka
19.03.2012Runsaasti uusia kisakuvia sunnuntain kisakuvissa
19.03.201266250
19.03.2012SM/KLL-kisojen löytötavaroita
18.03.2012Pallautetta
18.03.201238600
17.03.2012Kuinka paljon mahtuu pieneen Hiaceen?
17.03.2012LAUANTAIN kisakuvia julkaistu
17.03.2012M 20 finaali- ja välierätulokset
17.03.2012M 18 finaali- ja välierätulokset

Siirry arkistoon »